Microsoft показа бъдещето на телевизията

На специално събитие Microsoft обяви следващата си конзола, носеща името Xbox One.

Устройството ще дебютира в края на годината и ще разполага с 8GB DDR3 памет, BluRay драйв, 500GB твърд диск и 8-ядрен процесор от AMD. Към всяка конзола ще върви и нова версия на моушън камерата Kinect.

Трябва да отбележим, че конференцията на Microsoft бледнееше пред демонстрацията на PS4 от страна на Sony по-рано през годината. По всичко изглежда, че следващият Xbox ще бъде и с по-слаб хардуер от PlayStation 4.

Освен това можем да наречем Xbox One първата конзола, на която между другото може и да се играят игри. Microsoft наблегна почти ексклузивно на Smart услугите на конзолата, като най-любопитно за масовата публика беше демонстрацията на начина, по който Xbox One би следвало да промени завинаги начина, по който гледаме телевизия.

Мушън камерата Kinect ще разпознава гласовете на потребителите и на практика те ще могат да заповядат на своята конзола какво да се излъчва на телевизора. Тоест, като му кажете: "Xbox-се, пусни новия епизод на "Селесте", и той ще го стори на секундата. Ако искате да раздвижите обстановката с новите хитове на Кичка Бодурова пък, просто трябва да пожелаете шлагерите на българската музикална икона, като буквално помолите своя Xbox. 

Паралелно с гледането на даден сериал, например, ще можете да извадите на екрана и допълнителна информация и статистика и т.н.

Естествено, всичко показано от мултимедийна гледна точка важи за момента ексклузивно за САЩ, като в България най-вероятно няма да видим подобни услуги.

Игрите, показани от Microsoft, за съжаление не впечатлиха по начина, по който го направиха заглавията за PlayStation 4. Трябва да бъдат споменати имената Forza 5, версиите от ново поколение на FIFA, Madden, NBA Live, Call of Duty Ghost и новата игра на Remedy Quantum Break.

В крайна сметка с Xbox One Microsoft се цели в масовата публика, а не конкретно в геймърите. Все пак от софтуерния гигант обещаха, че ще наблегнат на развлекателния софтуер на предстоящото в началото на следващия месец изложение Е3.  

Още видеа от ивента, следват:














iNews.bg
 


 

Станете почитател на Класа