Димитър Бербатов - Задължително условие за спасението на Фулъм

Сезонът в Англия свърши и дойде време за анализ на представянето на отборите на Острова. Авторитетното издание "Ивнинг Стандарт" направи интересно резюме на представянето на Фулъм и очакванията за следващия сезон. Там блести Димитър Бербатов. 
 
Всъщност, според вестника, ако лондончани искат и през следващия сезон да са далеч от борбата за оцеляване, задължително трябва да запазят българската си звезда. 
 
Той е спряган за трансфер в Монако, Зенит, Галатасарай и къде ли още не, но на Острова смятат, че за "котиджърс" е жизненоважно да остане. 
 
"На мениджъра Мартин Йол му предстои натоварено лято. В него ще трябва да промени напълно отбора си, защото девет от звездите му са с изтичащи контракти.
Основен приоритет е намирането на вратар, тъй като 40-годишният Марк Шварцер още не е преподписал. Ще му трябва и плеймейкър, а и не на последно място - подмладяване. 
 
Съставът му е доста застаряващ и трябва свежа кръв. Но за оцеляването има едно много важно условие. Просто задължително е оставането на Димитър Бербатов", пише в анализа на "Ивнинг Стандарт". 
 
Иначе според изданието за слабия настоящ сезон на "котиджърс" си има причина. И тя е, че лондончани бяха обезкървени миналото лято. 
 
"Още като видяхме, че играчи като Муса Дембеле и Клинт Демпси заминаха за Тотнъм, на всички ни беше ясно, че Мартин Йол и Фулъм ги чака преходен сезон. 
 
Мениджърът трябваше да действа спешно и да вземе голям брой свободни агенти и играчи под наем. Но изпълни очакванията и завърши в средата на таблицата, което с такъв състав е постижение. 
 
Фулъм постигна девет точки по-малко в сравнение с миналия сезон, но в нито един момент не беше сериозно заплашен от изпадане. За притеснение не беше дори и слабият завършек на сезона с една победа от осем мача. 
 
Безспорният удар на клуба беше привличането на Димитър Бербатов за 5 млн. паунда от Манчестър Юнайтед. Нападателят вкара и 15 гола, което не е никак малко", завършва анализът. 















"Ивнинг Стандарт"


Станете почитател на Класа