Само 5% от българите нямат Facebook

Използваме социалните мрежи предимно за общуване с приятели и познати. Това сочи анкета на Econ.bg, в която са участвали 6637 души.

В отговор на въпроса "Използвате ли социалните мрежи?”, 37,8% са посочили, че ги използват основно, за да се свързват по-лесно с близките си.

33,7% от хората използват социалните мрежи с различни цели - за да поддържат връзките си с приятели и за работа.

Много по-малко са тези обаче, които използват мрежите, за да следят какво правят другите - 5,5%. Почти същият е процентът и на незаинтересуваните, които не използват социалните сайтове и предпочитат контактите в реална среда - 5%.

Малко по-малко от тях са и потребителите, които категорично отказват да използват модерният начин на общуване, защото това за тях това е загуба на време - 4%. Почти същият процент формират тези, които са имали профил в такава мрежа, но са се отказали от него, защото вече не им е интересен - 3,7%.

Само 3,1% от анкетираните са посочили, че използват социалните сайтове единствено за професионални нужди. 1,9% пък не желаят да създават профил в подобна мрежа, тъй като ценят онлайн анонимността си.

Категорично отхвърлят идеята за подобни сайтове 2,4% от отговорилите в анкетата. За тези хора комуникацията в социалните мрежи е незадоволителна и най-общо не им харесва подобен вид връзка с хората от близкото им обкръжение или професионални контакти.

















Econ.bg

Станете почитател на Класа