Sony обяви Gran Turismo 6

Изненадващо, предвид скорошния анонс на PlayStation 4, Sony обяви 6-та част на най-популярната рейсинг поредица Gran Turismo за PlayStation 3.

На специален ивент японският гигант обяви, че до момента са продадени повече от 70 милиона Gran Turismo игри.

Компанията заяви, че пуска Gran Turismo 6 за PlayStation 3 (а не PS4), заради потребителската маса, съставена от 75 милиона играчи.

През юли Sony ще пусне демонстрационна версия през PSN.

GT6 ще внесе нови нива на автентичност в рамките на рейсинг жанра, предлагайки впечатляващи нови писти и автомобили. Също и изцяло нов потребителски интерфейс.

Същевременно, играта ще позволява и разширена свързаност с други устройства, като смартфони и таблети, и ще поддържа повече функционалност за свързване със социални мрежи и общности.

Sony обяви Gran Turismo 6Sony

Всички автомобили и писти от Gran Turismo 5, която от 2010 до сега е продала над 10 милиона копия, ще бъдат налични и в GT6. Със забележителни нови допълнения към вече впечатляващия списък от стандартни и състезателни автомобили, броят налични модели ще достигне до 1200 при пускането играта на пазара, като нови модели ще бъдат добавяни постоянно онлайн. Няколко хиляди аеродинамични компоненти и колела ще бъдат на разположение за почти всички автомобили, играчите ще могат да персонализират свои собствени автомобили в играта, достигайки нови нива на индивидуалност.

Известната писта Силвърсоун ще бъде само едно от седемте нови трасета в Gran Turismo 6, като общият им брой достига 33, оформени в 71 различни конфигурации, 19 от които са съвсем нови. Нови писти ще бъдат добавяни редовно и ще бъдат достъпни онлайн. Подобрената функция за създаване на собствени трасета ще предлага невероятна природа на площ от няколко десетки квадратни километра, включително величествената красота на Андалусия.   

Иновативното сътрудничество на Gran Turismo с фирми-партньори ще се увеличи и задълбочи с GT6. Очакват се редица вълнуващи нови проекти, с които границата между виртуалното и реалното ще се размие още повече. Това включва, както работата с традиционни партньори, като Nisan, така също и нови.

Цялата презентация на Sony можете да гледате сега:




















iNews.bg


Станете почитател на Класа