Лекар в САЩ виновен за убийството на три бебета

Лекар, извършващ аборти, бе признат за виновен за смъртта на три бебета. Медикът извършвал аборти в късен етап от бременността в клиниката си във Филаделфия.

72-годишният Кермит Госнел може да получи смъртна присъда, след като бе признат за виновен от съдебните заседатели по делото, съобщиха от прокуратурата. Десет дни бяха нужни на заседателите, за да вземат своето решение. Те го признаха за виновен за убийствата на три бебета и невинен по обвиненията за четвърто. Той е признат за виновен за непредумишлено убийство на жена по време на аборт, уточниха от прокуратурата.

Мъжът отрича да е убивал бебетата. Казва, че те били мъртви от медикаменти, използвани в хода на аборта.

Действията на този лекар ужасиха САЩ - както противниците, така и привържениците на правото на аборт. Обвинението уточни пред съда, че Госнел практикувал късни аборти на границата от 24 седмици, която законът предвижда.

В случаите, в които е признат за виновен, децата се раждали живи и той ги убивал съвсем съзнателно, забивайки ножица в гръбначния им мозък. При един от абортите жена умира от инфаркт, предизвикан от поставената й наркоза.

Освен това клиниката била мръсна, без квалифициран персонал. В нея се свободно разхождали котки, които уринирали и дефекирали където искали. Миришело на урина, навсякъде по чаршафите имало петна от кръв, а инструментите не били стерилизирани правилно, става ясно още от проверките.













btvnews.bg

Станете почитател на Класа