Непубликувана снимка на принцеса Даяна - на търг

Непубликувана досега снимка на принцеса Даяна ще бъде предложена на търг през този месец в САЩ.

Чернобялата снимка, която лондонски таблоид сметна за твърде дръзка, за да я публикува, е правена през 1980-те години. На картончето с размери 20Х25 се вижда принцеса Даяна, тогава още Даяна Спенсър, в планински хотел, усмихната срещу обектива, седнала на коленете на младеж на нейните години, четящ книга. Встрани се забелязва и бутилка уиски, но по-странното е, че се виждат и думите "Да не се публикува" /"Not to be published"/ отстрани на снимката.

На гърба на снимката има изписана дата - 26 февруари 1981 г. Това е два дни преди Бъкингамският дворец за обяви официално сватбата на принц Чарлз с Даяна Спенсър. Според представителя на аукционната къща в Ню Хемпшир, Ливингстън, стойността на снимката ще се повиши дори само от факта, че има надпис да не се публикува. Снимката идва от фотоархивите на английския вестник "Дейли Мирър".

"Тази снимка запечатва един момент, когато сватбата е обявена два дни по-рано и пресата е полудяла по Даяна. "Но "Дейли Мирър" няма да публикува тази снимка на Даяна, удобно седнала в скута на мъж, който не е принц Чарлз", казва Ливингстон. Търгът ще се проведе между 17 и 24 януари.




















АФП


Станете почитател на Класа