Хайде на ски!

Условията за туризъм в планините са добри, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС).

В момента температурите в планините варира от минус 2 до минус 6 градуса, а по високите части духа силен вятър и има гъста мъгла.

В следобедните часове температурите значително ще се понижат поради нахлуването на студен североизточен вятър.

Поради намаляването на снежната покривка, съоръженията на някои писти са частично спрени, но във всички планински курорти съоръженията работят.  

Съоръженията работят във всички планински курорти, като на места някой писти са частично спрени заради намаляването на снежната покривка.

В Пампорово времето е подходящо за ски, но не и за туризъм, предаде агенция "Фокус”. В зимния курорт вали слаб сняг, а температурата е 0 градуса. Видимостта в района е намалена поради мъглата, ето защо не се съветват туристите да тръгват на преходи в планината. Всички лифтове работят.

Времето на връх Ботев е мъгливо и не е препоръчително за туризъм. Снежната покривка е навята на преспи, което създава опасност за туристите, твърдят експертите.

От Планинската спасителна служба предупреждават скиорите да карат с повишено внимание и да спазват всички указания и ограничения по пистите. През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи.
























ПСС

Станете почитател на Класа