Цветан Цветанов: Близо сме до разкриването на убийството на банкера Емил Кюлев

Не сме далеч от разкриването на убийството на банкера Емил Кюлев. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в сутрешния блок „Денят започва” на БНТ. Групата на „Килърите” беше задържана във връзка с убийството на Юри Галев в различна конфигурация с добавка Дачи. Дачи получи 20-годишна ефективна присъда - преди няколко дни се произнесе и Върховния касационен съд за опита за убийство на Куката. Има други убийства, които могат да бъдат разкрити и те са точно от тази престъпна група, обясни министърът. "Като сложим Юри Галев, смятам, че не сме далеч от разкриването на убийството на Кюлев. В първоначалните действия, които са предприели след убийството на Кюлев – периметърът, който беше обезпечен от съответните камери, на една от камерите е Дачи, който по всяка вероятност е съпричастен, а по всяка вероятност може да се предположи, че е и физическият убиец на Кюлев", каза министърът.
Относно магистрата, забелязан да обядва с хора, свързани с данъчни измами, Цветанов уточни, че информацията е изпратена на изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов.
Там е описано абсолютно всичко, което е добито като информация от оперативните служби. След тази среща има промяна в поведението. Там има трайна връзка с представител на тази организирана престъпна група и когато говорим за обективност и че трябва да чистим къщичката си – всеки един трябва да бъде съпричастен от ръководните етажи на съответната институция, за да можем да се очистваме от подобни лица, допълни министърът.

Станете почитател на Класа