Плевнелиев: България ще продължи да насърчава ивнестициите в икономиката

Президентът Плевнелиев, каза че България ще продължи да насърчава инвестициите в реалната икономика България ще продължи да създава благоприятни условия за чуждестранните инвеститори и да насърчава инвестициите в реалната икономика. Това заяви президентът днес, след като се срещна с посланиците на държавите-членки на ЕС, Хърватска и Швейцария, акредитирани у нас.

Държавният глава бе категоричен, че консервативната фискална политика запазва доверието на бизнеса в българската икономика и това ще продължи и в бъдеще.

Президентът отбеляза, че прозрачността и приемствеността са ключът към успеха на реформите у нас. Държавният глава запозна дипломатическите представители, акредитирани у нас с напредъка в осъществяването на реформите в съдебната система, секторите отбрана и сигурност и административната реформа.

Президентът Плевнелиев информира дипломатическите представители за подготовката на предстоящото провеждане на референдум за бъдещето на ядрената енергетика в България.

Росен Плевнелиев отново отбеляза, че формулировката на въпроса, на който ще отговорят българските граждани през януари 2013 г., би трябвало да изисква принципна позиция за развитието на ядрената енергетика, а не да бъде свързан с определен проект.

Президентът Плевнелиев настоя за осигуряването на достатъчно средства в рамките на Кохезионната политика на ЕС, което ще позволи да не бъдат орязвани средства, предназначени за най-слабо развитите региони на Съюза.

Държавният глава отново потвърди подкрепата на страната ни за решението на “Съвета по общи въпроси” на ЕС да не определя дата за стартиране на преговорния процес за присъединяването на Македония.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа