На 20 ноември ще бъде представен европейският проект за религиозен и културен туризъм Recultivatur

На 20 ноември 2012 г. в Българската търговско-промишлена палата ще се проведе кръгла маса на тема: “Цели и мисии на проект"RECULTIVATUR", развитие на религиозния туризъм в България, препоръки и възможности за създаване на модел за развитие на нови туристически продукти и услуги”.

В проекта Recultivatur участват 16 организации и университети от различни европейски страни, сред които България, Италия, Унгария, Гърция, Румъния, Босна и Херцеговина. Проектът има за цел да разработи взаимосвързана система от религиозно-културни обекти и културни маршрути, целящи да стимулират развитието на религиозния туризъм в Югоизточна Европа.

В рамките на кръглата маса ще бъдат представени практически препоръки за изработване на общ модел за развитие на религиозния туризъм чрез предоставяне на нови продукти и услуги. Ще бъдат разгледани казуси на „добри практики” в България и Европа. На срещата ще бъдат обсъдени предстоящите инициативи по проекта, а именно създаване и функциониране на географски информационни системи (ГИС), Агенция за развитие на религиозния туризъм и промотиране на нови туристически продукти и услуги.

Станете почитател на Класа