ЦРУ започва собствено разследване по случая с Петреъс

ЦРУ започва собствено разследване по казуса с бившия шеф на управлението Дейвид Петреъс, който напусна поста си заради разкрития за извънбрачна връзка, предадоха информационните агенции.

Целта на разследването е да бъдат установени фактите, а ЦРУ се надява, да извлече поуки от станалото - се казва в официално съобщение на Централното разузнавателно управление на САЩ.

Петреъс публично се призна за виновен за брачна изневяра, но отхвърли подозренията, че е издал на любовницата Пола Бродуел си каквато и да било секретна информация.

Преди това президентът Барак Обама заяви, че извънбрачната връзка на бившия директор на ЦРУ не е изложила на риск националната сигурност.

В политическите среди във Вашингтон се появиха коментари, че любовната история се превръща в политически скандал заради забавеното огласяване на случая. Има предположения, че информацията е укривана умишлено заради изборите. Беше съобщено, че лидерът на мнозинството в в Камарата на представителите Ерик Кантор е знаел за случая още през октомври.

Припомняме, 40-годишната Пола Бродуел е биографка на Дейвид Петреъс.

Историята придоби публичност заради изпратени от Бродуел заплашителни мейли до Джил Кели, семейна приятелка на бившия шеф на ЦРУ.
След получаването на мейлите 37-годишната Джил се е обърнала към ФБР, след което е започнало  разследване по случая.

Въпреки че причината за заплашителните писма е ревност, в медиите беше уточнено, че Кели и Петреъс са само приятели и не са имали интимни отношения. Кели и е работела във военно-въздушната база, където се намират Централното командване на американската армия и командването на специалните операции.

Ей Би Си огласи обръщение на семейство Кели, в което те заявяват, че са приятели с Петреъс повече от 5 г. Джил Кели и съпругът й Скот имат 3 деца.


Станете почитател на Класа