Дянков: "Бюджет 2013" се концентрира върху увеличаването на доходите

"Бюджет 2013" ще се концентрира върху увеличаването на доходите. Това стана ясно от думите на финансовия министър Симеон Дянков по време на първо четене на бюджета в парламента.

Приоритетът ще бъде осигуряването на средствата за социалната политика, допълни вицепремиерът, като посочи и предвидената индексация на пенсиите от 1 април.

Влизайки в разговори за бюджета за следващата година, трябва да си припомним, че той, както и последните няколко бюджета - всичките на настоящото правителство и последният, изготвен от кабинета „Станишев" - са приети в състояние на тежка икономическа криза в цяла Европа, посочи от парламентарната трибуна вицепремиерът.

И като разсъждаваме за това какво можем да си позволим в следващия бюджет, за мен е важно да направим сравнението с другите държави от нашия регион. И не само да се сравняваме със съседна Гърция, където е ясно на всички по света, че положението е много лошо, не само да се сравняваме с Румъния. Затова реших да дам това сравнение, каза Дянков.

По думите му сравнението накратко казва, че от цяла Източна Европа България и Полша са двете държави, които са успели да минат през кризата с една завидна, както се казва в доклада, устойчивост.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа