ВМРО на протест пред централата на ДПС

Утре, 23 октомври (вторник) от 11.00 ч. представители на ВМРО се събират на символичен протест пред централата на ДПС в София на бул. „Ал.Стамболийски" 45А. 

Поводът е, че ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали. Решението, взето на „тържествена" сесия, на Общинския съвет, с което е отхвърлено предложението ген. Васил Петров Делов - национален герой, български офицер, генерал-майор, освободител на Кърджали, да бъде обявен да почетен гражданин на града квалифицираме като държавна измяна.
ВМРО изпраща писмо и до областния управител на област Кърджали с искане за упражняване на законовите му правомощия за незабавно разпускане на Общинския съвет в града.
Поведението на общинските съветници от ДПС в Кърджали е държавна измяна, защото на тях им е дадена власт, за да решават проблемите на хората, а не да ги разделят, според ВМРО. Всички те са положили клетва пред през Българската конституция, в името на Република България.
По тази логика съветниците утре може да поискат да отрекат 3 март като национален празник или да поискат отделяне на област Кърджали от България.
Турската партия ДПС показа своето истинско лице - на антибългарска формация, отричаща освобождението на българските земи в Кърджали и областта и на практика отричаща българския характер на населението в тези краища на Отечеството, категорична е позицията на ВМРО.
Партията ще поиска и среща с министър-председателя на Република България заради вълната от скандални антинационални прояви във всички краища на България - от нашествието на радикалния ислям от циганската махала в Пазарджик, през гаврата с портрети на национални герои, извършена от цигани-изпълнители на турски рап в Крушари, до откровено сепаратистката и антибългарска проява на съветниците от ДПС в Кърджали.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа