Милиардерът-клоун се приземи успешно с руска капсула

Спускаемият апарат на руския космически кораб „Союз“ с астронавти от 20-ия екип на Международната космическа станция и космическия турист Ги Лалиберте успешно се приземи в Казахстан, съобщи ИТАР-ТАСС.
Канадският милиардер, собственик на „Сирк дьо солей“, който плати 35 млн. долара, за да полети в Космоса, води от борда на МКС космическо шоу с певци, танцьори и знаменитости, които се включиха от 14 града по света. Целта на Лалиберте бе да насочи вниманието към проблема, че много хора по света нямат достатъчен достъп до чиста вода. През 2007 г. Лалиберте създаде своята фондация One Drop (Една капка), за да работи за каузата повече хора по света да имат достъп до чиста вода.
Сред известните имена в шоуто, които се включиха чрез сателитна връзка, са поп звездата Шакира, актьорът Матю Макконъхи, бившият американски вицепрезидент и природозащитник Ал Гор, певецът Боно от U2. Първото по рода си "космическо" представление продължи около два часа и бе предавано чрез сателитна телевизия в САЩ, Канада и Латинска Америка и чрез интернет. Смята се, че планетарното шоу е струвало около 10 млн. долара.

Станете почитател на Класа