Темида е с превръзка на очите, но гледа телевизия !

Докато държавата се тресе от корупционния ТЕЛК-скандал, се експонира, макар и деликатно, друг казус.

 

Гендирът на БНТ Коко Каменаров представи болничен лист, за да извини отсъствието си от поредното заседание на Софийски градски съд. Заседанието е второинстанционно и е част от делото, постановило на първа инстанция решение заради положителната алкохолна проба на Каменаров. Болничният лист, издаден на Коко, указва вирусна инфекция.

 

Всичко щеше да е наред, ако не бе допуснат следващия гаф. В рамките на указания болничен период, ден след заседанието, БНТ излъчи репортаж от Брюксел с участието на Коко, който даже е записан в свое изказване. Генералният директор участва там в кръгла маса за предизвикателствата пред доставчиците на аудио-визуални медийни услуги в епохата на дигиталната революция.

 

Именно появяването на Каменаров в материал, излъчен от БНТ, оборващ твърденията в болничния лист за лошото здравословно състояние, е основание съдия Алексиев да разпореди проверка на медицинския документ.

 

Заседанието на Софийски градски съд би трябвало да е от изключителна важност за Каменаров, защото той обжалва пред по-високата инстанция постановеното решение на районния съд по делото за шофиране след употреба на алкохол и настоява за оправдателно решение.

 

Законът за радио и телевизия - чл. 59, ал.2, изисква лицата, управляващите обществените радио и телевизия, да не бъдат осъждани лица.

Станете почитател на Класа