×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

СБЖ подкрепя „Седмица за превенция на детската пътна безопасност”

СБЖ подкрепя МВР в инициативата „Седмица за превенция на детската пътна безопасност" – 7-13 септември 2015г.

Седмицата е в навечерието на новата учебна година и е част от Националната кампания „Да пазим децата на пътя"

В рамките на Националната кампания „Да пазим децата на пътя", като партньор на МВР, Съюзът на българските журналисти подготвя три вида онлайн листовки с препоръки, предназначени за децата, техните родители и всички шофьори.

Листовките са изготвени съвместно с отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" - МВР и ще бъдат разпространени онлайн в социалните мрежи Facebook, Twitter и Linkedin.

Целта е тези основни препоръки за опазване здравето и живота на нашите деца да достигнат до максимално широк кръг от българската общественост, да припомнят на родители и шофьори някои от най-важните правила, които никога не трябва да се забравят.

Като отделна фокус-група, към която са отправени посланията за безопасност, са самите деца и ученици, особено при започване на учебната година, когато движението става изключително интензивно.

Стремежът на съвместната ни онлайн кампания е да достигнем до цялата мрежа училища в столицата и до повечето от училищата в страната, до хора от различни възрастови групи, до млади и стари - тъй като социалните мрежи са най-масовите медии и се използват от малки и големи.

В рамките на кампанията, на 14 септември /понеделник/, точно в навечерието на новата учебна година, представители на СБЖ, на отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" – МВР и на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, ще бъде освежена пътната маркировка пред едно столично училище. Събитието ще се състои в 11.30 ч. на 14 септември – понеделник, пред Международната гимназия „Проф. В.Златарски", на бул. „Климент Охридски" 49 /в Студентски град/.

Никога не трябва да забравяме, че нашите деца са навсякъде! Длъжни сме да ги пазим на пътя и да им позволим да пораснат!

Очакваме ви на събитието на 14 септември!

Станете почитател на Класа