Нова тв гони външните продукции в публицистиката

Нова телевизия реши да затвърди позициите на публицистичните си предавания, като заложи на вътрешните си продукции. В началото на август от медията обявиха, че от есента предаванията на подобна тематика ще се правят изцяло с вътрешни ресурси. От Нова анонсираха и предстоящи промени в програмната си схема.

Медията вече обяви кои от форматите й ще се завърнат отново на екран – на 31 август спира лятната отпуска на „Часът на Милен Цветков" и „На кафе". Нов начален час и удължена продължителност на съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се" с водещ Мирослава Иванова са част от промените, които е подготвила Нова за своите зрители. Предаването „Комбина" с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева вече ще се излъчва в неделния следобеден часови слот.

Намерението на телевизията да заложи изцяло на вътрешни продукции в публицистиката си обаче повдига въпросителни около съдбата на две авторски предавания – „Дикoff" и „На светло" с водеща Люба Кулезич. Предаването на Сашо Диков се излъчваше в часовия диапазон, който от 1 септември е предвиден за „Комбина". Водещият има 3-годишен договор с медията и до изтичането му има още година. Диков обяви, че утре предстои среща с ръководството на Нова телевизия, след което ще станат ясни съдбата на предаването и евентуалните взаимоотношения с медията.

Вече се носят слухове, че един от вариантите Кулезич и Диков да запазят изявите си по Нова е да подпишат трудови договори с телевизията. Тогава ще станат автори и водещи на друг тип публицистични предавания като вътрешни продукции с друго име.

В съобщението, с което Нова телевизия обяви предстоящите промени, бяха припомнени и някои от стъпките на медията по посока на утвърждаването й като силен играч в новинарските емисии и предавания. От медията се похвалиха със значителни инвестиции в подобряването на качеството на новините, осъвременената визия на новинарското студио, изграждането на най-модерния и технологичен нюзрум в страната, значителното разширяване на екипа.

Станете почитател на Класа