БНР връчва годишните си награди на юбилеен концерт

Тази вечер БНР ще връчи годишните си награди "Сирак Скитник" на празничен концерт, посветен на 75-годишнината на радиото, съобщиха от медията. Събитието ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов“ и започва в 18,30 часа. Концертът ще се предава пряко от всички програми на БНР и от БНТ1.
Юбилейна награда "Сирак Скитник" ще бъде присъдена на поета Валери Петров. За голямата награда за радиожурналистика са номинирани кореспондентът на БНР в Брюксел Диана Чепишева, Николай Петров - водещ на новините в програма "Хоризонт", и Ирен Филева - водеща на предаването "Клубът на журналистите" в програма "Христо Ботев". Приз „Златен глас“ на името на Надежда Дженева ще бъде връчен на Божана Димитрова. Специална награда ще получи БНТ за нейната 50-годишнина и за приноса й в утвърждаването на обществените медии у нас. Ще бъдат раздадени още награди за принос в регионалната тематика в програмите на БНР, за заслуги в музикалното изкуство, за тематични или информационни радиопредавания и за особен принос при внедряването на технологични новости.
Сценарист и режисьор на спектакъла е Стоян Алексиев. За събитието режисьорите Владимир Люцканов и Тони Бачурова са създали нестандартен мултимедиен образ на историята на БНР с архивни кадри. Сред участниците в концерта са Бигбендът на БНР и Народният оркестър на БНР, Теодосий Спасов, актьорите Ицхак Финци, Илка Зафирова, Мария Каварджикова, Деян Донков, Пенко Господинов, Анастасия Лютова, Искра Ангелова, вокална група „Радиодеца“, група „Насекомикс“.
По повод 75-годишнината на БНР днес радиото ще обедини ефира си с БНТ1. Сутрешният блок на телевизията „Денят започва“ ще гостува на колегите си от БНР и за първи път ранният осведомителен бюлетин на БНР ще може бъде и видян. Специален гост на съвместното предаване ще бъде главният прокурор Борис Велчев.

Станете почитател на Класа