Селин Дион - с най-големи приходи сред певците

Селин Дион е водещата изпълнителка с най-големи приходи на първото десетилетие от 21-ви век, след като измести Кени Чесни и "Дейв Матюс бенд" и оглави американската класация "Върховните топ 10", съобщиха „Контактмюзик“ и „Фимейл фърст“, цитирани от БТА.
Класацията се съставя ежегодно по печалбите от продажбите на албуми и на концертни билети. Постоянният успех на Селин Дион от 2000 г. до края на 2009 г. й осигурява първото място в абсолютната класация за десетилетието. Първото си място Селин Дион дължи преди всичко на 5-годишния договор със Сизарс палас в Лас Вегас, където тя поддържаше непрекъснато пълна концертната зала.
Според "Полстар" канадската певица е получила 522,2 милиона щатски долара от продажба на концертни билети през десетилетието. Към тях се добавят и 225,7 милиона долара от продажба на албуми. Така за 10 години тя е изкарала 747,9 милиона долара - с 5 милиона долара повече от Кени Чесни, който е на второ място. На трето място са "Дейв Матюс бенд". Четвърти са "Бийтълс", а пети „Ю Ту“.
В челната десетка са също Тоби Кийт, Брус Спрингстийн, "Ролинг стоунс", Тим Макгро и Бритни Спиърс.

Станете почитател на Класа