КАПРИЗЕН ВИХЪР ОТ ЩРИХИ

КАПРИЗЕН ВИХЪР ОТ ЩРИХИ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.05.2023
  • Сподели:

Капризен вихър от щрихи ни въвлича в мрежата на безкрайнoстта. Една сложна душевност, oплетена в проблемите на съвременния свят. Философски и актуални реалнасти, взети непосредствено от живота.

 

 

 

 

Вечната драма, възход и падение на съвременния човек, съществуващ в мрежата на Безкрайността. В действителност мрежата има безброй много измерения и е трудно тя да бъде обхваната от една категория. Погледът към материята е многопосочен, поради преплитането на множество социални, културни, икономически, и други аспекти.

Всичко е свързано с всичко. Има такъв философски закон – за всеобщата връзка и взаимозависимост. Всички ние сме отделни индивиди само на физическо ниво. На енергийно и духовно сме едно с всичко. На определени периоди се превръщаме в това всичко. Така че, поетичните метафори отразяват една закономерност на Вселената.

 

 

0дфдфц

 

 

„Мрежата на нашия живот е плетеница между добро и зло, обединени в едно.“ пише Уилям Шекспир. Сложна е Вселенската межа. Линии на живота и съдбата, линии на духовна и физическа енергия. Всичко това е свързано с усещания, инстинкт, интуиция, емоции, преживявания, виталност, предрасъдъци и др. Линии на анализа, прозрението, хармонията, проницателността и философското заключение. Преплетени, като в огромен Времеви възел, разплитането на който може да роди себеопознаване, творчество и нови идеи.

 

 

1хххнхнхл

 

Картината става необятна като добавим еластичното време, пространството, светлината, гравитацията и всеобщата относителност. Нова сакралност на материята. Изключително сложно математически, и простичко и последователно духовно присъствие, оплетено с непрекъснато променяща се материя. Взаимодействие между човечеството и галактическата същност. Сложен конгломерат от взаимозависимости, които визуализират непрекъснато движещия се образ на цивилизацията.

 

2всссьсь

 

Невидимите линии са тези, които ни помагат да се доближим до себе си. Наричам ги - Нервите на света – една нова реалност, ново докосване, усещане и провокация на ниво човешки разум с цел самоосъзнаване, усъвършенстване и стремеж към по-добър и хармоничен свят!

Посланието е: Опознай себе си! Бъдещето е съвсем близо!          

 

 

                                                          

Румен Статков

Станете почитател на Класа