Живко Петров | Концерт с автограф

Живко Петров | Концерт с автограф
  • Публикация: 
  • Дата:  
    12.04.2023
  • Сподели:

Заповядайте да чуете музиката от албумите AFTER4 и TEN, обединени в книгата с ноти “20 прелюдии за пиано”, дело на маестро Живко Петров!



Събитието е на 18 април, вторник, от 20:00 ч. в SOFIA LIVE CLUB.

Творческият почерк на Живко Петров се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост. Свързваме името му с множество инструментални състави – Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов... Носител е на много награди, сред които „Кристална лира“ на СБМТД (2005), Джаз музикант на годината, Награда „Икар“ на САБ (2016), Награда „Аполон Токсофорос“ на Фондация Аполония (2020).

 

0opppln

Освен че ще се потопите в ефирната музика на един от най-големите български джаз музиканти, на 18 април ще имате възможност да си закупите невероятната колекционерска книга „20 прелюдии за пиано“, която съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на изкуството. Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор.



Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг номер 1 на музиката.“ - Живко Петров 

Станете почитател на Класа