$65 000 за нощувка в хотел

Апартаментът The Royal Penthouse Suite в швейцарския хотел President Wilson Hotel оглави класацията на RBK.ru за най-скъпи хотели в света за 2009 г. За да прекарате една нощ в луксозната сграда в сърцето на Женева, трябва да платите 65 000 долара. Но резервацията представлява трудност далеч не само заради цената, пише profit.bg. Гостът трябва да бъде одобрен лично от главния мениджър на хотела.
Самият апартамент предлага четири спални с изглед към Женевското езеро и Монблан. Мерките за сигурност са драконовски. Гостът на апартамента може да остане напълно дискретен, тъй като личният асансьор позволява той да се движи, без да бъде забелязван от другите гости. И ако се чудите кой може да си позволи този лукс, отговорът е президенти и премиери - хотелът се намира на около 5 минути път от щаб-квартирата на ООН.
На второ място е Ty Warner Penthouse, Four Seasons Hotel в Ню Йорк с цена на нощувката 35 000 долара, трети е президентският апартамент в хотел Cala di Volpe в Сардиния. За там трябва да отделите 34 000 долара, а през летния сезон цената скача с 10 000.

Станете почитател на Класа