×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Виенският бал е на 8 март

Тази година четиринадесетият традиционен благотворителен Виенски бал ще се проведе на 8 март 2014 година в залите на София хотел Балкан под патронажа на кмета на град София Йорданка Фандъкова и Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Герхард Райвегер. Те са патрони на бала в София за пети пореден път. Специален гост от Виена е министърът на провинция Виена и изпълнителен градски съветник с ресор "Жилищни условия, жилищно строителство и градско обновление" Михаел Лудвиг начело на петчленна делегация. Посещението на този високопоставен политик подчертава засилването на връзките между нашите две столици. Предвидена е и официална среща с екипа на кмета на София г-жа Фандъкова.

Гостите на бала ще имат възможността да изживеят една опияняваща бална нощ във виенска атмосфера с тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. Всичко това ще се случва не само в тържествената бална зала, но и в залите Сердика и Средец и цялото пространство около тях.

За първи път тази година за бала пристига диригент от Виена - Мартин Кершбаум, а за кулинарните изненади на вечерта ще се погрижат виенски майстори-готвачи. По традиция в зала „Средец" гостите ще могат да слушат традиционна музика, изпълнявана във виенските винарни. Ерих Циб, който изпълнява тази музика на акордеон, също пристига от Виена специално за бала в София.
Какво да очакват по време на цялата нощ, гостите ще узнават от модераторите на бала, водещите журналисти от БТВ Кристина Баксанова и Виктория Петрова, които участват благотворително.

Във всяка от залите програмата е различна и посетителите на бала могат да избират кога, какво да гледат или къде да се забавляват. Мястото, което са резервирали, е свързано само с консумацията.
В среднощните часове отново ще поканим гостите да се научат как се танцува кадрил.

Пресслужбата на община Виена подарява на всички дами брошка – Звездата на императрица Сиси.
С приходите от продажбата на кувертите на цена от 200 лв. (Кралската зала) и 150 лв. (в залите Сердика и Средец) ще бъде закупена апаратура за Специализираната болница по онкология в София.

Станете почитател на Класа