Състезание по ноти

Петър ПЛАМЕНОВ
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Четвърти международен конкурс за вокални изпълнители в АЛМАТИ - КАЗАХСТАН.
В подкрепа на младите български оперни изпълнители Музикалният център "Борис Христов" уведомява всички заинтересовани певци за предстоящия престижен конкурс, предоставящ и добри условия за участие. Конкурсът  поема всички разноски и такси за участие с изключение на пътните, които остават за сметка на самите участници. Журито на конкурса е реномирано и включва утвърдени имена - вокални специалисти, изпълнители от оперната сцена, директори на оперни театри, режисьори и оперни продуценти. Конкурсът е ориентиран както към източния така и към западния оперен пазар.

В едно от последните си интервюта знаменитата оперна прима и национална гордост Гена Димитрова казва: "Пошлото ни е заразило. Нещата, които в моето детство само съм чувала, че стават по кафани в циганските махали, ги изнесоха в ефира на националната телевизия. Засипаха ни с чалга, кючеци. Бъдете по-разумни - дайте възможност на българската култура да диша. Наложете не цензура, а чувство за мярка и добър вкус. Всички чалги да вървят по кръчмите!" - един конкурс е винаги проверка на силите и сверяване на часовника, както и опит за културна алтернатива. Операта е не просто изкуство на високия стил и вкус - то е и изкуство на смелостта и всеки шанс се оказва значим.

Четвъртият международен конкурс за вокални изпълнители в АЛМАТИ - КАЗАХСТАН ще се проведе от 19 до 29 СЕПТЕМВРИ 2010 г. В него могат да участват певци и певици, родени не по-рано от 1 октомври 1978 г. и не по-късно от 1 октомври 1991 г. Крайният срок за за подаване на документи е 20 август 2010 г.

Награди:

• Гран при - 750 000 тенге и звание лауреат
• І премия - 450 000 тенге и звание лауреат
• ІІ премия - 300 000 тенге и звание лауреат
• ІІІ премия - 150 000 тенге и звание лауреат


Участниците във финалния тур, не получили звание лауреат, се награждават с диплом, звание дипломант и поощрителна премия в размер 75 000 танге.

* Казахстански тенге е официаното платежно средство в Казахстан. Международният валутен код на казахстанското тенге е KZT.

** 1€ = 183 тенге

Подробности по регламента: 
Музикален център „Борис Христов”
София 1000
ул. "Цар Самуил" № 43
Тел. 9873592 или 0887062660
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.




Станете почитател на Класа