Най-дългата пътека сред дървета прилича на гигантско яйце

Който обича природата и има път към Германия, може да се наслади на най-дългата разходка из… дървесните корони. Най-дългата пътека сред прегръдките на листата бе отворена наскоро и дава на човека възможност да види земята през погледа на птиците и пчелите.

Пътеката се извива от земята нагоре като голяма спирала, стъпила на три гигантски ели – по 38 метра всяка. Дървесната рампа е дълга повече от 500 метра и висока 44 метра. Намира се в Нойшюнау насред грандиозния „Национален парк Баварска гора“. Рампата е достъпна и за хора в инвалидни колички, така че действително всеки може да дойде.

„Национален парк Баварска гора“ определя тази дървесна пътека за разходка като „приключение без рискове“. Посетителите са защитени от дървена ограда и прозрачни мрежи. Но за тези, които обичат малко адреналин от време на време, има серия дървени и въжени мостове, заедно с други предизвикателства и забавления на разположение в три различни „станции“ по пътя към върха.

Цялата конструкция има формата на яйце. Наклонът е не повече от 6%. Най-отгоре има плоска платформа, която разкрива необхватна гледка към планините Люсен и Рейчъл заедно с баварските и бохемските гори. В един наистина ясен ден дори е възможно да се хвърли поглед чак до северната част на Алпите.

При разумна такса за вход от само 8 евро за възрастни тази дестинация определено си струва да се посети.



Станете почитател на Класа