Нежна е нощта



Сборна фотографска изложба представя  Арт Галерия Ларго - Варна.

Фотоизложба, организирана по инициатива на “OLE Print” с подкрепата на “ANDARI photography and communications” и Арт Галерия “Ларго”.

Изложбата акцентира и показва животворящия и творчески дух на Варна, отразен във всички сфери на обществения живот. Фотографската изложба е създадена специално за “Месец на фотографията” 2012 с участие на автори от всички възрасти. Фотосите на избраните автори са безвъзмездно отпечатани от печатница “OLE Print” – Варна и дарени на участниците в изложбата.



Варна е най-големият град в Северна България, както и по българското крайбрежие на Черно море. Той е третият по големина град в България. Красивата Варна е пристанищен град с население около 360 хиляди жители. Често определян като „морската столица на България“.

Със своите 850 декара Морската градина на Варна е национален паметник на градинското и парковото изкуство. Нейното строителство е по проект на Антон Новак, чешки градинар-декоратор, поканен в града от Карел и Херман Шкорпил. В морската градина има Алея на възрожденците с паметници на бележити българи от Възраждането и националноосвободителните ни борби. На входа на Морската градина се намира паметник на Антон Новак. Уникалността и притегателната сила на Морската градина или Приморския парк обаче се дължат най-вече на съседството на морето и плавното преливане на морския ландшафт със зеленината на бреговата зона. Плитководието на варненския залив и акумулативното подхранване на брега с едрия пясъчник от срутищата на високия скат, обуславят по нататъшното разширяване на бреговата ивица навътре в морето. Средно на всеки квадратен метър от ската се падат пет квадратни метра отвоювани в морето. Тази феноменална особеност на нарастване на Приморския парк към морето, както и развитието на морските спортове го правят привлекателно и перспективно място за отдих и почивка на варненци и гостите на града.



В Морската градина са разположени Варненския аквариум и Делфинариума.

Станете почитател на Класа