Свидетел по делото "Иванчева" смени показанията си

Румен Русев, и.д. кмет на район "Младост", промени показанията си по време на съдебното заседание по процеса срещу Десислава Иванчева.

Русев обяви, че не е присъствал на срещи, на които Иванчева да е поставяла условия пред строителни инвеститори за дарения в замяна на придвижване на преписките за разрешителни. Думите му дойдоха в противоречие с показанията му по време на досъдебното производство.

 

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

 

По-рано той е казал пред прокурорите, че от строителя Александър Ваклин е поискано да направи дарение, "за да бъде решена преписката му". Русев се отрече и от твърдението, че се страхувал да не загуби работата си, ако придвижи документацията на Ваклин.

Двамата мъже са се срещали веднъж, като Русев е имал и разговор с посредник на строителя.

Той потвърди, че в район "Младост" е имало проблем със забавянето на преписките преди встъпването му в длъжност. Представителят на компанията "Гаранти Коза" Даниел Илиев също сподели, че техните документи са бавени по време на мандата на Иванчева, след чието отстраняване са били придвижени.

Фирмата е дарила 100 000 лв., но на Столична община, а не на район "Младост".

Втората инстанция на Специализирания съд трябва да реши дали да освободи под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата внесе протест срещу решението за пускането им.

Станете почитател на Класа