Обвиненият за убийство Тодор Славов влезе в съдебната зала с бронежилетка

Тодор Славов е единствения с повдигнато обвинение след кървавата престрелка в Слънчев бряг, при която един човек беше убит, а сочения за подземен бос Димитър Желязков - Очите беше ранен смъртоносно. Убитият при престрелката Александър Алексиев е бил прострелян с три куршума, каза  прокурорът. Изстрелите са произведени от едно оръжие. Според прокурора Ангелов има достатъчно събрани доказателства срещу задържания Славов, които сочат, че той е стрелял.

Обвиненият в убийство 31-годишен Тодор Славов бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа. Бургаските магистрати решиха да го оставят в ареста след заседание, което продължи почти три часа.

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със "Слънчев бряг" не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните. Те са били 19 и са били арестувани за 24 часа по закона за МВР, но се предполага, че са освободени.

Ако бъде признат за виновен, старозагорецът може да получи до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест", като пледира самозащита

Станете почитател на Класа