Депутатите почиват 21 дни

Депутатите ще почиват от 22 декември до 10 януари според фиксираната в правилника на Народното събрание ваканция. Това заяви вчера председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя допълни, че вероятно ще има извънредни заседания на парламента на 22 или 23 декември и едно в началото на новата сесия на 12 януари (вторник). Цачева обясни, че ваканцията щяла да бъде използвана за монтирането на новата система за гласуване с биометрични данни, която трябва да заработи в началото на януари.
„Депутатите и администрацията в НС няма да получат 13-а заплата или коледни добавки“, каза още Цецка Цачева. Тя уточни, че спестените средства от работна заплата в размер на около 1 300 000 лв. са върнати отдавна в централния бюджет. Според нея икономията била и от промяната в структурата на парламента.
„Цифрите са нещо полезно, но невинаги“, коментира Цецка Цачева по повод на социологическите данни за спадане на рейтинга на Народното събрание. Според нея българските граждани виждали, че парламентът работи.
„Ако в началото на август нямахме достатъчно законопроекти от Министерския съвет, то сега обемът на програмата и внесените проекти е голям и няма причина за този нисък рейтинг“, заяви Цачева. Според нея депутатите си вършат работата в срокове, с бързи темпове, като в същото време е подобрена и дисциплината.

Станете почитател на Класа