Христо Иванов: Борисов отсега "загрява" с посланието, че пари няма. Това не е вярно

Христо Иванов: Борисов отсега "загрява" с посланието, че пари няма. Това не е вярно
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.05.2024
  • Сподели:

Формирането на правителство след изборите не е въпрос на аритметика, а на това чия политическа логика ще надделее. Дали това ще е, което ние предлагаме – продължаване на реформите, търсене на съгласие около националните приоритети като Шенген, еврозона, съдебна реформа, промяна на политиката по доходите, на политическия модел, инвестиции в човешкия капитал или това, което те предлагат – управление на ГЕРБ и ДПС с премиер Борисов. Това каза в Плевен съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, предават от БТА. Иванов заедно с кандидати за депутати от листата на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" за 15-и МИР и с кандидата за евродепутат Стефан Тафров проведе открита среща с граждани.

Според Иванов Борисов отсега "загрява" с посланието, че пари няма. "Това не е вярно. Те искат да се върнат към модела, в който се изсмукват пари от икономиката, за да се преразпределят от джипката към малко на брой приятелски фирми, затова ни подготвят, че пари и реформи няма, за да се върнем към модела на "постната пица", подчерта той.

Иванов е категоричен, че хората трябва да излязат и да гласуват на 9 юни, "не за един или за друг, а за себе си", защото "оставяйки вкъщи, гласувате за Борисов и за Пеевски".

За област Плевен сред основните приоритети на коалицията са проекти в инфраструктурата, завършването на АМ "Хемус", изграждане на обходен път на град Плевен, а лично мой е създаване на стратегия за развитие на Северна България, каза вторият в листата Свилен Трифонов.

 

Станете почитател на Класа