БСП подарява глобус на Румяна Желева заради гаф

БСП ще подари глобус на министъра на външните работи и бъдещ еврокомисар Румяна Желева. Това съобщи на пресконференция след заседание на ИБ на БСП членът на ръководството на партията Деница Златева. Тя обясни, че с глобуса Желева ще може да онагледява Близкия изток. Причина за подаръка стана гафът на външния министър Румяна Желева, която обяви на 30 ноември, че Грузия и Египет са в Близкия изток.
„Предвид кризата ще й подарим глобус, а в по-добри времена, ако премиерът Бойко Борисов не ни изпревари, ще й подарим GPS. Така министър-председателят ще знае по всяко време къде е еврокомисарят“, каза още Златева.
Според бившия премиер Сергей Станишев ресорът на България в Европейската комисия е първият сериозен провал на българското правителство на европейска сцена. Той допълни, че такава е оценката и на чуждите медии.
„Така например в статия на „Файненшъл таймс” от 27 ноември е описано, че България е получила портфейл лека категория, а в „Ю Обзървър”, че някои от предложенията не изглежда да включват много тежест и е посочен българският пост. Редица нови страни членки получиха много сериозни политики“, коментира Станишев.

Станете почитател на Класа