Дончев: Тази коалиция е правилното решение

Дончев: Тази коалиция е правилното решение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

„Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати конструкции, някой път се оказват много здрави. Това е правилното решение“, каза в интервю за БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев за проектокабинета „Денков-Габриел“, който беше представен в петък и би трябвало да бъде гласуван скоро от депутатите.

 

 

„Трябва да има правителство. Пътя, през който минахме, беше много труден от политическа гледна точка, понякога от човешка. Работата му няма да е лесна“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му партия ГЕРБ не е е опитвала да получи някакво предимство в преговорите с ПП-ДБ, след като изтече записа от партийното съвещание на „Продължаваме промяната“.

„Минахме през няколко фази, важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи. Другата голяма новина – има мнозинство, което има воля и е в състояние да подкрепи съдебна реформа“, заяви Дончев.

"Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме", добави той.

На въпроса дали ще има депутати от ГЕРБ, които ще гласуват „против“ проектокабинета „Денков-Габриел“ той призна, че не може да отговори. Проведохме много разговори, разбрахме се, че по-добро решение от това няма, колкото и да е трудно, уточни депутатът от ГЕРБ.

Станете почитател на Класа