Крум Зарков брани президента

Крум Зарков брани президента
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.06.2023
  • Сподели:

"Готови сме да отстъпим мястото на редовното правителство, дори много се забави. Трудна коалиция, която се очакваше, има два начина да се легитимира - с обща цел, който е правилен, поемайки отговорността или с очертаване на имагинерен враг", заяви в "Панорама" Крум Зарков, служебен министър на правосъдието.

 

 

Той коментира предложения за правосъден министър в проектокабинета "Денков-Габриел" Атанас Славов така: Уважавам го и му пожелавам успех. Има личните качества, но ще му е необходима и политическа подкрепа.

"Аз съм член на БСП и такъв ще остана", каза още Крум Зарков.

По думите му имам хора, които изпитват затруднение да обяснят собствените си решения ги прехвърлят върху някой друг.

"Обвиненията към Радев са несъстоятелни, които не отговарят на истината. Това служебно правителство направи толкова за интеграцията на България в Европа, колкото малко могат да се похвалят", допълни правосъдният министър.

"Начинът, по който е бил приет този закон, зад това има конюнктурни цели, свързани с битката по върховете на съдебната власт, прокуратура и следствие", коментира Крум Зарков. Според него този закон е недовършен и остават редица неизяснени и неуредени въпроси.

"Няма да проработи. Очевидно е, че имаме сблъсък между главния прокурор и неговия заместник. Такъв тип дълбоки реформи, направени по този начин, имат два пътя - по-маловажният е да останат само на хартия, другият е, че след като вече имаме механизъм на контрол, ние създаваме нещо паралелно и неясно, което може да се превърне в това срещу което довчера се борихме. Напълно е възможно Гешев да бъде свален следващата седмица, това зависи от Висшия съдебен съвет, реалистично е. Трябва е ВСС да стъпи на краката си, да вземе решение и да го обясни, срочно и по процедури, няма място за скатаване", каза още Крум Зарков.

Станете почитател на Класа