Борисов капитулира пред ПП! Асен Василев на преговорите: Аз ще съм финансов министър и никой друг!

Борисов капитулира пред ПП! Асен Василев на преговорите: Аз ще съм финансов министър и никой друг!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

ГЕРБ не са успели да прокарат в преговорите нито една своя властова позиция, няма да имат влияние нито в силовите, нито в икономическите сектори на управление.

 

 

Борисов капитулира на преговорите с ПП.

Правителството, което ще подкрепи ГЕРБ, ще е с подчертано силно политическо присъствие на знакови имена от "Промяната".

Аз ще съм финансов министър и никой друг!
Така тропал по масата Асен Василев по време на безкрайните преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с втория мандат, разкриха пред Епицентър. бг участници в разговорите.

Човекът, който в записа на среднощната сбирка на ПП казва: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев, и който заяви, че застава зад всяка своя дума от този запис, се държал брутално и нагло, мачкайки представителите на ГЕРБ.

"Присъствието на Асен Василев ще затрудни работата на кабинета", заяви Екатерина Захариева, напомняйки, че "от устата на Асен Василев са най-проблемните изречения – за чистките, за подписите с кръв". И попита: Един човек ли ще бъде заложник за правителство?".

Въпреки това хората на Борисов са клекнали под "необолшевишкия ботуш" на "Промяната" и правителство ще има, категорични са източниците на Епицентър. бг.

И то ще бъде със силни политически фигури от ПП - Асен Василев, Даниел Лорер, Милен Матеев, Радослав Рибарски, които взимат възлови министерства на финансите, на икономиката, на енергетиката...

Формулата на кабинета ще е такава, че ПП с техните 37 депутати поемат цялата изпълнителна власт, която ще бъде избрана с гласовете на ГЕРБ, без те да имат лостовете за въздействие и контрол.

Това е пълна капитулация на ГЕРБ пред ПП и то след скандалния запис, който би трябвало да изтрие "шарлатаните" от политическата карта, камо ли да ги връща в управлението.

Всики приказки на Мария Габриел, как поставила условия към ПП-ДБ да преосмислят състава на кабинета и принципите си, за да получат подкрепа на ГЕРБ ке оказаха кьорфишек..

Борисов, който пропиля първия мандат и остави да бъде излъган, че във втория ще се прави общ кабинет с експерти, фактически е измамен и във втория мандат. Затова и днес призна: "Няма да има експертен кабинет, ПП искат сами да носят отговорност с политически лица".

ГЕРБ не са успели да прокарат в преговорите нито една своя властова позиция - няма да имат влияние нито в силовите, нито в икономическите сектори на управление. Фактът, че за шеф на МВР се спряга човек на Бойко Рашков, е показателен за тоталното поражение на ГЕРБ на преговорите.

Поемайки фактически кормилото на държавата, "Продължаваме промяната" ще извършат всичко онова, което начертаха в записа, с който заявиха, че се гордеят: тотални чистки в администрацията, смени на шефовете на служби, смени на областни управители и репресии към всички, които се смятат за опоненти на ПП.

Отзвукът в Европа от случващото се в страната е крайно негативен.

 

 

 

Епицентър.бг

 

Станете почитател на Класа