Бунтарите на "Дондуков" 2 скандират: "Тук не е Москва!"

Бунтарите на "Дондуков" 2 скандират: "Тук не е Москва!"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.05.2023
  • Сподели:

На протест пред фонтана на "Дондуков" 2 се събират много хора, основната дума, която се чува е "импийчмънт". 

 

 

Недоволните от действията на президента Румен Радев развяха български и европейски знамена, те скандират: "Тук не е Москва". Протестиращи издигнаха плакати с надпис "Радев е позор и слуга на Русия". Бунтарите споделят, че според тях държавният глава  не работи в полза на българското общество, а в посока на руските интереси. 

В митинга участват депутати от ПП-ДБ. Тук е и дъщерята на на презодента Жельо Желев - Станка. Сдружение "Боец" пък е пуснал подписка за импийчмънт срещу държавния глава. Очаква се на площада да пристигне и Асен Василев.

 

 

 

Фитилът на недоволството бе запален след драматичната ситуация при връчването на втория мандат на акад. Николай Денков. Безпрецедентно, Радев заяви, че не е целесъобразно да дава този мандат, защото е дискредитиран и призова той да бъде преосмислен. Това разгневи хората с евроатлантическо мислене, които са каегорични, че Радев прави всичко възможно да няма правителство. 

 

Вижте видео от протеста миналата вечер:

 

 

 

 

Асен Генов пък обвини Радев, че опитва да провали опитите за съставяне на правителство. "Всички граждани, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени!", писаха днес организаторите на събитието.

 

Ето кои са акцентите на протеста:

 

1. Европейският път на България! Българските институции трябва да изпълняват задълженията ни като достоен член на ЕС и НАТО.

 

2. Спазване на конституционните механизми за парламентарно управление и редовно правителство

 

3. Чл. 1 (3) от Конституцията: Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. 

 

 

 

 

 

Снимки: Lupa.bg

Станете почитател на Класа