Асен Василев: Заставам зад всяка дума от записа

Асен Василев: Заставам зад всяка дума от записа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.05.2023
  • Сподели:

„Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста различни. За да тръгне държавата и да има правителство, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. Четири часовият запас всички трябва да го чуят, за да видят, че няма коалиция, няма договорки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, за да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал”. Това заяви в предаването „На фокус” съпредседателят на ПП Асен Василев.

 

 

„Отрязани са определени части от мои изказвания – като това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация. Абсолютно заставам зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на избирателите”, каза Василев.

Той посочи, че академик Николай Денков е оторизиран да води тези преговори, заедно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, каза Василев.

От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

„Цялата мелодрама, която се опитва да се развие около това нещо, може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес”, каза Василев.

Запитан дали трябва да се промени ротацията и Мария Габриел да е премиер в първите 9 месеца, Василев каза, че личното му мнение е, че не трябва.

Станете почитател на Класа