Експерти предрекоха какво ще се случи на изборите след US санкциите

Експерти предрекоха какво ще се случи на изборите след US санкциите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.06.2021
  • Сподели:

„Предизборната кампания придобива много специфичен характер. Това, което се случи, ще измести фокуса от това, че идват избори и ще насочи погледите към работата на служебния кабинет“, така политологът Татяна Буруджиева коментира новината от САЩ, че щатите са наложили санкции на български граждани.

 


„Дори и в САЩ те не си позволиха да атакуват цели партии, заради това тук трябва да сме по-умерени, когато говорим по темата“, допълни тя в сутрешния блок на България он Ер.

По думите й битката с корупцията в България трябва да бъде по-активна, но тя е затруднена заради законодателството, което трябва да бъде облекчено.

Те достатъчно грубо се намесиха във вътрешнополитическите процеси у нас. Няма да кажат кой е действащия политически лидер, който визираха“, каза пък социологът Слави Василев.

„Това, че не назовават името на лидера, според мен означава, че нямат достатъчно аргументирани доказателства“, допълни пък Буруджиева. 

„Това ще окрили всички политически формации, които агитират за премахването на съществуващите партии. Това ще е допълнителна мотивация за президента. Това е инжекция върху опозицията на бившите управляващи“, така социологът Слави Василев отговори на въпрос как новината ще се отрази на изборните резултати.

„Войната между институциите ще се интерпретира и от това кой е застанал на страната на американците и кой срещу тях. Но от 90-та година насам се чудим можем ли сами да се справим с демокрацията или ни трябва помощ отвън. Ето, трябва да си дадем отговорим на това какво общество сме, след като се случва това“, каза Буруджиева.

Станете почитател на Класа