Пиарът Урумов ”реже езици” в Министерството на отбраната

Човекът, който трябва да защитава свободата на словото като пиар в министерството и който получава пари от данъкоплатците, задушава в зародиш думата на хората, които ги канят за участие в националните медии. Само преди дни Александър Урумов заплашил с дисциплинарно уволнение един от най-добрите анализатори във ведомството Михаил Найденов.
 
.
 
Държавният експерт от дирекция "Отбранителна политика" попаднал на мушката на Урумов и шефката на дирекцията, защото не винаги играел по свирката на двамата. Така той приема покана и дава интервюта за телевизия Bulgaria on air. Найденов изказва свои мнения, които не винаги се харесвали на ръководството на МО.
 
Познатият повече като агент "Абел" Урумов му поискал като начало писмени обяснения за коментарите. После щял да се разправя с "непослушния" анализатор. "Иска да му запуши устата и да го уволни, защото е от малкото останали умни хора във военното министерство", довериха нашите източници във ведомството.

 

Само преди няколко месеца Урумов забрани да дават интервюта за медиите на пилотите и на техния командир от авиобаза Гаф Игнатиево, когато се бяха разбунтували и не искаха да летят.

 

В Министерството на отбраната е лоша традиция да се забранява на военнослужещите, даже и на генералите, да изказват свои позиции в цивилните медии. С идването на Каракачанов като министър армейският глас въобще не се чува, а военнослужещите и в София, и в провинцията са почти глухонеми. Има не един и два случая на забрана на водещи анализатори и военни експерти да коментират проблеми на сигурността и армията в обществените медии.

 

В същото време министър Каракачанов се появава по няколко пъти на ден в различните телевизии. А цензорът Урумов, който "реже езици" в министерството, си позволява да се изявява като експерт в цивилни сайтове и да прокарва в тях позицията на ВМРО, а не тази на военното министерство и правителството. Пресен е примерът с обобщенията му за Истанбулската конвенция.

 

Във ведомството се заглушават умните и честни гласове, а се чуват само този на министъра и пиарите му. От това страда най-вече авторитетът на армията и воините.

 


Станете почитател на Класа