Македония не е готова за промяна на конституцията

Македонският премиер Зоран Заев потвърди, че правителството му е готово да приеме новото име на държавата да съдържа географско уточнение. По-рано той изрази готовност страната му да обсъди географско определение на името на Македония и така да се даде шанс на преговорите и решение на спора с Гърция.
Заев обаче категорично отхвърли настояванията от Гърция да се промени конституцията на Македония, за да се избегнат каквито и да било намеци за териториални претенции към Атина. Заев каза още, че с решението за името трябва да се гарантират достойнството и идентичността и на македонския, и на гръцкия народ.
Гръцкото външно министерство оцени решението на македонския премиер да преименува летището в Скопие като позитивна стъпка и изрази надежда, че с този знаменателен акт се отваря нова глава в отношенията между двете страни.
Македонското правителство преименува летището от "Александър Велики" на международно летище "Скопие", а автомагистралата "Александър Македонски" вече ще се казва "Магистрала на приятелството".

Станете почитател на Класа