Бареков: Календерска единствена е извън олигархичните схеми в София

Лидерът на "България без цензура" изброи причините, заради които Мария Календерска е най-подходяща за кмет на София.Защо Мария Календерска е единственият възможен избор за кмет на София?

1. Защото моделът Софиянски – Борисов - Фандъкова не може да бъде разбит от неговите слуги. Този модел генерира 1,5 млрд. лв. всяка година, които отиват в многократно оскъпени проекти, а парите потъват в джобовете на политиците и на един, двама свързани с тях олигарси. Ако тези пари се изразходват разумно и по предназначение, София може да бъде много по-хубава и по- удобна за своите граждани.

2. Всички опоненти на Мария Календерска са били част от този модел, защото са участвали в Общинския съвет (Кадиев, Лилков, Джамбазки) и по тяхно време София се е разграбвала, включително Общинска банка и „Софийски имоти“.

3. Всички те са подлоги и слуги на ГЕРБ в парламента. Георги Кадиев, Вили Лилков и Явор Нотев ще загубят изборите и ще се върнат на топлите си депутатски места, а кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки – в евродепутатското си кресло.

4. Календерска е първият кандидат, който е извън всички олигархични схеми в София и е част от нормалните граждани на столицата, които искат живот без тормоз от бюрокрацията и политиците.

5. Тя е единственият опонент, който има реални шансове срещу Фандъкова, но дори да загуби изборите, няма да предаде избирателите си и ще влезне в Общинския съвет, където ще продължи войната срещу модела с политически средства и с подкрепата на гражданското общество.

6. Наглостта и арогантността на управляващите достигна върха, след като решиха преди местните избори да вдигнат данъците за хората с 2%. Ако ГЕРБ спечели, това ще гарантира нови половин милиард на година, които ще бъдат изваждани от нашите джобове и ще отиват в техни избрани фирми. Мария Календерска може да спре това, поне в столицата.

7. Протестът срещу модела КОЙ се оказа една бутафория. Днес моделът е по-силен от всякога, в него участват всички партии, без ББЦ (може би и АТАКА). Всички са седнали на трапезата и лапат - за някои има кокалче, а за други - трохи , но задкулисието управлява в пълен синхрон с т.н опозиция и медиите. Реформаторите и патриотите се продадоха на ГЕРБ и ДП, респективно не са алтернатива.

8. Мария Календерска е единственият почтен човек в тази кампания и за разлика от мръсници като Кадиев и Агент Гоце, тя ще бъде истински опонент на ГЕРБ. Не може да си купуваш хотели за десетки милиони и ГЕРБ да ти продава ток, от който печелиш милиони, и да си опонент на техния режим. Един „кандидат“ като Кадиев преди 12 години влезна в политиката гол като пушка и от обикновен журналист стана зам.-министър, общински съветник и депутат. За тези години той е натрупал десетки милиони, разбира се… в сметките на жена си.

Изберете Мария Календерска, за да ги е яд, за да им е гадно, за да им обърка сметките… поне в София! /БЛИЦ

Станете почитател на Класа