Първанов и Борисов на съдбоносна среща в парламента в 12.00 часа

Премиерът Бойко Борисов и експрезидента и лидер на АБВ Георги Първанов ще се срещнат днес точно в 12.00 часа в Народното събрание, за да проведат съдбоносния разговор за конституционните промени.Както обяви вчера министър-председателя, с тази среща започват совалките за първото гласуване на промените в основния закон, която трябва да стане в петък.

Според информация на БЛИЦ след днешния разговор между Борисов и Първанов, утре предстои среща с лидера на ДПС Лютви Местан, а в сряда - с лидера на БСП Михаил Миков.

Както съобщи БЛИЦ и трите политически сили са заявили, че няма да подкрепят промените в конституцията.

От централата на АБВ заявиха пред БЛИЦ, че засега стоят твърдо на позицията си, но не е изключено, ако Борисов предложи нова редакция на текстовете на промените в основния закон да променят мнението си.

АБВ вече подходи по този начин с гласуването на заема от 16 милиарда лева след совалка на финансовия министър Владислав Горанов в парламента. Впоследствие се разигра и драмата с оставката на Първанов и преизбирането му за лидер на партията.

Дори и АБВ да променят позицията си, нужните 180 гласа, за да минат промените в основния закон на първо четене, пак не могат да бъдат събрани. Тъй че совалките на премиера от днес до сряда са съдбоносни за гласуването в петък.

 

Станете почитател на Класа