Ген. Атанасов: Костадинов е експерт в осигуряване на гласове от ромските среди

Камен Костадинов употреби „недопустимо груб език" във вчерашното си изказване.

Това заяви депутатът от Реформаторския блок и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов в право на отговор в сутрешния блок на bTV по повод изказване на колегата му от ДПС Камен Костадинов в същото предаване вчера.

По думите на Атанасов размяната на реплики между двамата народни представители тръгна преди дни, когато Атанасов разкри, че Камен Костадинов е бил в кв. „Орландовци" по време на сблъсъците между българи и роми. „Аз в „Орландовци" не съм ходили поне от три години. Атанасов е долен клеветник. Знаем всички, че неговата пощенска кутия е гнездо на дезинформативни теории. Как така все на него му дават всякакви сигнали и флашки", заяви в отговор Костадинов.

Това провокира шефа на вътрешната комисия да поиска право на отговор, за да разкрие откъде има информация за случилото се в „Орландовци". „Никога не съм си позволявал да говоря неща, които не съм проверил", заяви той. По думите на Атанасов, на среща между ръководството на МВР и представители на парламентарните партии, инициирана от Валери Симеонов, са били разкрити конкретни факти за присъствието на Камен Костадинов и Илия Илиев в ромските махали. Там били съобщени конкретни данни като ден, час и т.н.

„Цялото ръководство на МВР, начело с Румяна Бъчварова, бяха там, и представители на всички политически сили", обясни Атанасов.

„Камен Костадинов е известен в политическите среди като експерт в осигуряване на гласове от ромските среди", допълни той.

Станете почитател на Класа