Бареков: Най-верният съюзник на ГЕРБ е ДПС

Най-верният съюзник на ГЕРБ е ДПС. Те винаги са работили много добре. Те са цели мастодонти, финансови структури, политически и медийни и с тях да се пребори човек е невъзможно. Това каза пред Нова телевизия лидерът на „България без цензура" и евродепутат Николай Бареков.
„Какво ли не съм чул за себе си и не съм изтърпял. Това, че бях смазан от политическата система, не ме прави по-малко упорит да се боря с нея", увери лидерът на ББЦ.
„Аз съм единственият опонент на Борисов, затова бях ударен толкова лошо. Това не ме прави по-малко упорит да се боря срещу политическата система, ББЦ отива на местни избори. Моите плещи са прекалено големи - мога да си кача трима Борисовци на гърба си", обясни лидерът на ББЦ.
„Цветан Василев да каже занесе ли моята глава на тепсия на Бойко Борисов в гаража в Банкя. Това ли беше сделката - да бъда унищожен от политическата класа", отново настоя Бареков.
Той е категоричен, че всички политици трябва да си признаят за срещите с банкера, защото те не са били случайни.
„Моят кабинет в ТВ7 беше един етаж през този на Василев и мога да ви уверя, че почти няма лидер на дясна партия, които да не са му ходили на гости - на РБ, Протестна мрежа, ДСБ, СДС, Кунева, АБВ, дори Първанов, Костов и Кънев - всички са ходили, да не се правят на две и половина", заяви Бареков и призова Румен Петков също да отговори какво е правил при Василев дни преди евроизборите.
Лидерът на ББЦ обясни, че е последният политик, който се е срещнал с Цветан Василев и тогава банкерът е стягал коалиция ГЕРБ-БСП, която да управлява.
„Каза ми, че се е виждал с всички политически лидери. Стягаше коалиция, в която останалите не пожелали Бареков да участва, защото бил неконтролируем, неуправляем. Молбата била аз да се оттегля в опозиция", разказа Бареков и допълни: „Казах му, че няма насрочени избори, няма как да влизам в предварителни договорки".
Бареков отново призна грешките, които е допуснал като лидер на „България без цензура". „Грешката, която допуснах е, че си позволих да взема хора, напуснали други партии. Георги Ковачев дойде от партията на Кунева, Светлин Танчев - от ГЕРБ, Стефан Кенов - от НДСВ. Във Варна симпатизантите ми казаха: „Прощава се всичко, предателство не се прощава. Един път предател - предател завинаги", посочи Бареков.
„Другата грешка бе, че сключих коалиция с Ковачки и му повярвах, че ще се оттегли от политиката. Той направи точно обратното, накупи си депутати. Трима от нашите депутати отидоха на заплата при Ковачки и не им прави чест - да се продадеш за една заплата и от консерватор да станеш либерал", коментира още лидерът на ББЦ. Той попита как в парламента БСП и ГЕРБ търпят един бизнесмен да си купи 7 депутати.

Станете почитател на Класа