Плевнелиев живее извън реалния свят

„Трябва да сме тъжни и разочаровани, че на местните избори няма да има задължително гласуване, което обещаваха преди всички партии."

Това заяви днес пред Нова телевизия Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ). Така той коментира идеята на президента Росен Плевнелиев за референдум по въпроса. „И ГЕРБ обещаваше, и БСП обещаваше. Не, няма такова нещо. Защо трябва да има референдум? Нито по Конституция, нито по закон се изисква такова нещо", допълни той.

Според него задължителният вот е мярката, която ще даде истинската картина на предпочитанията в България. Освен това, той ще ангажира тези, които смятат, че са над политиката и над реалността, и ще ги накара да отидат и да изберат своето предпочитание. Това пък щяло да ще свали етническия вот.

„Само заради това е най-важното – че ДПС ще изхвръкне от властта", категоричен бе Симеонов. „Валери Симеонов: Върху един тежко болен организъм трябва да се приложи медицинско въздействие, като се започне от най-тежката болест. Ако е болен от рак, няма смисъл да му правиш изрязване на цирея на малкия пръст на крака. Трябва първо да премахнеш рака. Това трябва да се направи с българското общество, защото освен, че е представител на една мафиотска, олигархична, сраснала се с местното и държавно управление власт, каквато е ДПС, тя е и проводник на чужди турски интереси", каза съпредседателят на ПФ.

Той смята, че пропорционалното гласуване е масовият формат на прилагане на демокрацията не само в Европа, а във всички демократични държави. Така политикът контрира водещата Люба Кулезич, че такъв вид вот допуска в политиката да влязат хора, които не могат да сметнат колко прави 2 и 2.

Валери Симеонов заяви, че всичко това облагодетелства ДПС. За него то е най-уродливото и пагубно явление в политическия свят на България, защото точно тази партия разделя българското общество.

„Патриотите" държат на предизборното си обещание, че задължителното гласуване трябва да бъде прието преди местните избори. В портивен случай и те ще бъдат пропуснати, изтървани и съсипани. „Така че няма какво да внушавам на Плевнелиев. Плевнелиев е човек, който е извън реалния свят. Не знам кой му говори в ухото", каза Симеонов.

Поведението му не било нормално, тъй като петъчната му реч в парламента била „някаква такава весела, лекомислена, с удължаване на произношението, с кукленско кундене накрая – поклончета наляво, надясно", допълни шефът на ПФ.

Станете почитател на Класа