Сидеров: България ще бъде използвана за провокации срещу Русия

Вкараха ни в НАТО по изкуствен начин, без да попитат българския народ. Това не трябваше да става без дебат и референдум. Членството ни във военния съюз не донесе нищо добро на българската отбранителна система. В момента сме разграден двор. Положението е трагично. Нямаме армия. Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров в „Седмицата" на Дарик.
Той заяви, че вече тече мобилицая за война с Русия и България ще бъде използвана за провокации.

На въпрос на водещия за победата на СИРИЗА в Гърция Сидеров заяви, че е изпратил поздравителен адрес на Ципрас. Според него това е знак в Европа, че настроенията на хората в една държава могат да надделеят над игрите с политическите елити. Той коментира, че СИРИЗА и "Атака" имат някои общи виждания. И двете партии са срещу сегашната пирамидална структура на Евросъюза и за излизането от НАТО. Освен това и партията на Сидеров, и на Ципрас е против тоталната приватизация.

„По тези неща си приличаме. Различаваме се по възгледите ни за имиграцията, те са много толерантни", уточни националистът.

Той смята, че трябва да се смени начинът на работа на Европейския съюз, който в момента изцяло е застанал зад наднационалните компании и американските интереси, а не зад европейските народи. „Ако това не се разбере от върхушката в Брюксел, то тогава ще има верижна реакция – СИРИЗА в европейски мащаб и в други държави", убеден е Сидеров.

По думите му това може да стане във Франция, Испания и дори Италия.

„СИРИЗА е антиглобалистична партия. По това си приличаме с нея, с Националния фронт във Франция, с партията на свободата в Австрия и подобни формации. В момента има сблъсък глобализъм-антиглобализъм или глобализъм – евразийство. Глобализмът беше наложен след Втората световна война от Щатите за доминация на американския модел, т.е. за американското владеене на света", добави още лидерът на "Атака".

Сидеров разясни, че на Балканите се оформя сблъсък между православното християнство и исляма в неговия войнствен вид. Той призова да не забравяме, че само преди години под носа ни направиха изкуствената държава Косово в нарушение на международни правни норми.

„Сега там е най-голямата военна база на САЩ. И западните вестници писаха, че това е център за разпределяне на наркотици и престъпления. Гангстери, убийци, наркотрафиканти бяха обявени за борци за свобода. В момента те са държавници с костюми, а Косово е център на ислямизъм и престъпност. Това е вирус, който може да превземе Балканите", заяви председателят на "Атака".

Той подчерта, че и Ердоган вече не крие амбициите си да бъде геополитически фактор в източната част на Европа и Близкия изток. Турция играе много особена роля, особено след глупавото държание на българската власт. Отказът от „Южен поток" ни превърна автоматично от геополитически фактор в маргинална държава, категоричен бе Волен Сидеров.

Станете почитател на Класа