Нинова за евентуална коалиция с АБВ: Рано е да се кажe

Местните избори са различни. За всеки район има отделен модел. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Корнелия Нинова. Тя не изрази мнение по отношение на евентуална бъдеща коалиция между АБВ и БСП. Разговорът тепърва предстоял.

Не сме високомерни и не сме изолирани, категорична беше още депутатът в ефира на БНТ. Тя допълни, че предложенията на "червените" се подкрепят от шарено гласуване в Народното събрание. Освен това промяната в БСП била започнала, но все още не завършила.

Коалицията с АБВ според Нинова била логична. Представителката на БСП-Лява България допълни, че според нея процесът на разделение в партията е приключил и че не очаква нови бягаства към формацуията на Георги Първанов.

Има предложения, които бихме подкрепили, има неща, които БСП подкрепя от години, целта, които си поставяме, е еднаква – повече пари за пенсии. По този начин депутатът коментира пенсионната реформа. Тя допълни, че БСП и управляващите гонели тази цел по различни начини - едните с увеличаване на стажа и възрастта, а другите чрез идеи как да се увеличат парите в НОИ.

Според Нинова било време да се увеличат пенсионните вноски, тъй като през последните години те само се намалявали. В резултат 22 млрд. лв. останали в работодателите.

Станете почитател на Класа