Меглена Кунева: Съдебната реформа е ключова за функционирането на държавата

Реформата на съдебната система е ключова за функционирането на държавата. Това е задача, без която не може да се говори за каквото и да е политическо бъдеще. Нека да чуем какви са мненията на всички партии.Нека съпоставим програмите си и намерим общите неща, да изградим една стабилна програма за 20 години напред. От Реформаторския блок настояваме и за това главният прокурор за се избира пряко от Народното събрание.
Това каза лидерът на „Движение България на гражданите" и водач на листата на 25 МИР Меглена Кунева на среща със симпатизанти в Приемна в Люлин,съобщиха от пресцентъра на Реформаторския блок.
Нашите избиратели трябва да знаят, че властта не е самоцел и ако ние имаме достатъчно представителство в парламента, ще отчитаме какво, как, с кого и при какви условия сме свършили. Нуждаем се от реални реформи в ключовите сектори – повече пари за здравеопазване и образование, справедлива съдебна система, програмата за саниране на жилища, конкурсно начало в администрацията, каза Кунева. Истината е, че в България няма средно ниво в нито едно отношение – няма средна класа, болниците ни са или с добри условия, но скъпи, или са в много лошо състояние. Трябва да има гъвкав пазар на труда, за да може да се отворят повече работни места, каза още водачът на Реформаторския блок за 25 МИР София.
Много е важно европейските средства да бъдат почувствани при такива конкретни програми, както например санирането на панелните блокове. 25 МИР има най-много училища в цялата страна, голяма част от тях се нуждаят от ремонт на сградите или от нови спортни салони, завърши Кунева.

Станете почитател на Класа