Депозитът на ДСБ в КТБ бил информиран избор на Радан Кънев

Парите на ДСБ били депозирани в КТБ заради добрата възвращаемост и доходността, обясни бившият ковчежник на партията Юлиан Войнов в интервю за Нова телевизия.

„Първоначалният депозит на ДСБ не е бил за 48 хил. лв., а за много повече. Той е открит през август 2013 г. - два месеца, след като настоящият председател на ДСБ зае съответния пост, така че в никакъв случай не може да се говори, че това е моя инициатива", отбеляза Войнов.

Правомощията ми по отношение на финансите на ДСБ произтичаха единствено от едно пълномощно, заяви бившият ковчежник. „С тези права бях упълномощен от Радан Кънев, което означава, че техният реален носител е той", подчерта Юлиан Войнов и допълни: „В момента, в който е направен този депозит, той е имал информацията и реалната власт да се разпореди как да бъде процедирано с тези средства".

„КТБ беше една от банките,с които ДСБ работи от дълги години - може би още от създаването си. От 2004 г. ние работим с 6-7 банки. КТБ беше една от банките, която за онзи момент даваше сравнително високи лихвени проценти. Тъй като след 2013 г. ДСБ остана без държавна субсидия, за мен, като ковчежник, а и за ръководството на партията, беше важно парите, които имахме към онзи момент, да бъдат инвестирани по най-добрия начин, така че да носят най-голяма доходност", посочи Войнов.

Към момента, когато е бил направен депозитът, КТБ няколко пъти е печелила приза „Банка на годината", допълни той.

Нямам конфликт с Иван Костов по оста КТБ, каза миналата седмица лидерът на партията Радан Кънев и допълни, че при инвентаризацията на наличностите, започнала след избирането му за председател на партията, е бил открит стар депозит в КТБ.

Ръководството решило той да бъде закрит, заради критиката на ДСБ на практики, свързани с тази банка. Радан Кънев поиска извинение от симпатизантите на ДСБ, че реакцията на информацията за депозита на партията в КТБ е била много бавна.

Станете почитател на Класа