Корнелия Нинова обещава да промени партията отвътре

Ще се постарая да променя БСП отвътре. С тези думи червеният депутат Корнелия Нинова обяви решението си да се включи в битката за лидерския пост на 27 юли.
Ще участвам в това състезание докрай, без самоотводи и договорки в последния момент, категорична бе тя.
Пет са основните теми по отношение на подхода в самата БСП, засегнати от Нинова - идейна чистота, организационна промяна, кадри, стил и коалиции.
Необходима е идейна чистота за това чии интереси представляваме, за характера на социалната държава, за автентичния патриотизъм и българщината, обясни Нинова. По думите й БСП трябва да носи категорична лява същност, изразена в конкретни политики и ясни граници за компромисите по пътя към реализацията на тези политики.

Не приемам тезата, че политиката и изборите вече са само технология. Ще направя така, че те да бъдат спор на идеи и противопоставяне на аргументи и нека по-добрите спечелят", закани се Корнелия Нинова.
По отношение на организационната структура, Корнелия Нинова обеща да възложи повече права и задължения на местните структури, тъй като именно те са прекия контакт с хората.

Цялата конструкция трябва да се размести - от прекалената тежест на централния апарат към общински и областни структури, което означава идейна, финансова и кадрова децентрализация, обясни Нинова.
Вместо кариеристи и ласкатели, ще търся професионалист и естествени авторитети, обеща Нинова по отношение на кадрите в БСП. Те не са заплаха за личните ни кариери, обясни тя и допълни, че в екипа й ще има място и за онези, които мислят различно от нея.

Те са естествен коректив и държат човек далеч от заблудата, че е единствен и непогрешим, коментира тя. Корнелия Нинова обеща да пита и чува много внимателно лявата интелигенция, която нарече "духовният стълб на България".
Изцяло бих променила стила на работа и общуване вътре в БСП и между БСП и другите, обясни Нинова по отношение на стила на работа в столетницата.

Да слезем от джиповете, да излезем от лъскавите костюми, без високомерие да влезем в селската кръчма, в махалите в планината и да говорим, като гледаме в очите, призова Нинова.

Вместо дисбаланс, приоритети, дефицит и бенефициент, да кажем простичко - държава, работа, училище, читалище, здраве, дете, до теб съм, настоя тя.
Въпросът с кого и кога - преди или след избори, Корнелия Нинова обясни, че би решавала само след вътрешнопартийно допитване, като се закани да превърне вътрешнопартийния референдум в основен начин за взимането на важни решения както за партията, така и за държавата.
Ако партията ми възложи правенето на коалиция, то тя ще бъде в писмена, публична и с ясни аргументи форма. Хората в БСП трябва да налагат решения, а не те да им бъдат спускани отгоре, категорична бе Корнелия Нинова.
Тя бе категорична, че може да говори в първо лице, единствено число и може да каже, че ще направи БСП първа политическа сила, независимо кой е опонентът й.
Ще нося лична, морална и политическа отговорност за всяка своя дума и действие. Успехите на БСП ще деля с другарите си, а за неуспехите отговорността ще бъде предимно моя, обясни тя.

 

Станете почитател на Класа