Димитър Манолов: На работодателите им прикипя

„Инициатори на общата декларация на всички национално представени работодателски и синдикални организации бяха работодателите, което значи, че на тях им е прекипяло. Очевидно това с изкуствено предизвиканата банкова криза в рамките на политически боричкания им дойде в повече“. Това съобщи по „Хоризонт“ вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той допълни, че на срещата на работодателските организации и синдикатите е чул от работодателите такъв тон и такова говорене, каквито от 20 години не бил чувал.

„Нервите нетрадиционно дойдоха от тях. Говореше се за много сериозни мерки. Все пак работодателите и ние представляваме няколко стотици хиляди работещи в България, които също така и гласуват“, каза зам.-председателят на „Подкрепа“. Манолов директно обвини депутатите, че ползват неидването на работа като странен инстумент. По думите му, „има неща, които трябва да бъдат спешно направени, в противен случай рискуваме да имаме сериозни проблеми в бъдеще, а те се занимават с това каква банкова криза да предизвикат, за да съборят държавата, за да си преразпределят баницата“.

Манолов отказа да назове обсъжданите мерки, но заяви, че политиците трябва да постигнат съгласие по основни теми като енергетиката и здравеопазването. Стана ясно обаче, че синдикатите са поискали от премиера Орешарски да даде отчет за финансовото състояние в страната преди и в края на мандата му, за да се избегне традицията следващите управляващи да обвинят за всичко предшествениците си.

Станете почитател на Класа